Kulki serowe

Kulki serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

  • ser biały

  • jajka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag sera żółtego np. cheddara, 45 dag sera białego np. ricotta, feta, 6 rozbełtanych jajek, 5 łyżek mąki kukurydzianej.

SPOSÓB WYKONANIA: Zetrzeć sery, dodać jajka i mąkę. Dokładnie wymieszać. Formować małe kulki. Dobrze schłodzić w lodówce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ostrym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agunesu

03.11.2012 16:43
swietny przepis

polly66

08.05.2011 07:35
świetne. kusi mnie zamienić fetę z mozzarellą

Smakosz6

18.04.2011 09:56
zostawiam głosik- jest pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat