Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 25 dkg
papryka konserwowa
czosnek 5 ząbków
ziemniaki 4 zst
kminek Prymat 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
cukier 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 3 łyżki
olej
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
papryka zielona 2 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Na oleju podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodając vegetę, kminek, pokrojony czosnek, paprykę Prymat, cukier, potem zalać 1 i 1\\2 litra wody i niech się gotuje, aż mięso będzie miękkie. Co jakiś czas trzeba uzupełniać wodę.Jak mięso będzie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, surową paprykę zieloną i żółtą,poczekać aż ziemniaki będą miękkie i dodać pokrojoną papryke konserwową oraz zalewę, w której była, czerwoną fasolę i przecier pomidorowy, doprawić do smaku pieprzem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 17.10.2010 20:48
Dobra lecz mało popularna potrawa
agata17ko 03.10.2010 14:02
pychotka
magical66 26.09.2010 10:58
super brzmi, super smak
kotlet 25.09.2010 16:07
pychota
iwona332 17.08.2010 00:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak