Bogracz

Bogracz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    25 dkg
  • papryka konserwowa

  • czosnek

    5 ząbków
  • ziemniaki

    4 zst
  • kminek Prymat

    2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • cukier

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • olej

  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • papryka zielona

    2 szt
  • papryka żółta

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodając vegetę, kminek, pokrojony czosnek, paprykę Prymat, cukier, potem zalać 1 i 1\\2 litra wody i niech się gotuje, aż mięso będzie miękkie. Co jakiś czas trzeba uzupełniać wodę.Jak mięso będzie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, surową paprykę zieloną i żółtą,poczekać aż ziemniaki będą miękkie i dodać pokrojoną papryke konserwową oraz zalewę, w której była, czerwoną fasolę i przecier pomidorowy, doprawić do smaku pieprzem,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

17.10.2010 20:48
Dobra lecz mało popularna potrawa

agata17ko

03.10.2010 14:02
pychotka

magical66

26.09.2010 10:58
super brzmi, super smak

kotlet

25.09.2010 16:07
pychota

iwona332

17.08.2010 00:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat