Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy piernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 2 szklanki
jajko 3 sztuki
kakao 3 łyżki
cynamon 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
mleko 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
dżem 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy piernik

Wszystkie sypkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy, dodajemy resztę składników i mieszamy robotem na wolnych obrotach. Wylewamy do formy pieczemy przez godzinę w temperaturze 170 stopni. po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową. Jeżeli mamy w domu orzechy, rodzynki czy migdały możemy posypać na wierzchu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.05.2013 17:59
ciasta na oleju są bardzo fajne , takie wilgotne ....myślę ,że ten piernik jest smaczny
kate.500 12.03.2013 07:50
super fajny pierniczek
Milena87 20.02.2013 15:36
domowy najlepszy
Dorian 12.02.2013 10:55
pycha
JaPaqc 12.01.2013 15:35
uwielbiam smak domowego piernika
aisza1 12.12.2012 13:16
myślę że jest to niemożliwe
eagle 06.12.2012 13:33
już gdzieś widziałem to zdjęcie! ciekawe...
artur7 29.11.2012 17:14
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak