Kotlety wieprzowe z bananami i bekonem

Kotlety wieprzowe z bananami i bekonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

  • bekon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 kotlety wieprzowe o grubości ok. 2,5 centymetra, 3 łyżki kuminu, sól i pieprz do smaku, sok z 1 limonki, 2 łyżki miękkiego masła, 2 duże banany, 6 plasterków boczku, opcjonalnie piwo.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać masło z solą, pieprzem i kuminem. Masą posmarować kotlety z obu stron. Bekon smażyć do momentu aż zacznie puszczać tłuszcz. Wyjąć i osączyć. Banany pokroić w 3 centymetrowe kawałki. Skropić sokiem z limonki. Bekon pokroić na paski takiej wielkości aby można nim obwiązać kawałki bananów. Nabić na wykałaczki. Na grillu smażyć kotlety przez ok. 15 minut. Zmniejszyć płomień. Dodać banany z bekonem i smażyć kolejne 10 minut. Dla polepszenia smaku można kotlety w czasie pieczenia skrapiać piwem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat