Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt.
czosnek 2-3 ząbki
liść lautowy 1 szt.
ziele angielskie 2 kulki
jajko 1 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka panierowane

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć.Czosnek obrać.Ugotować skrzydełka we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem czosnku,ziela angielskiego i liścia laurowego.Ugotowane wyjąć na talerz.
Krok 1 - skrzydełka panierowane foto
2
Jajko rozmącić z pieprzem i solą.Skrzydełka opanierować w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - skrzydełka panierowane foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Można podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Krok 3 - skrzydełka panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 29.03.2013 07:51
a dla mnie do skrzydełek piwko i impreza udana
Henryka2 29.11.2012 10:42
Nie wiem jak smakują te skrzydełka, ale wiem,że zdjęcia psują cały efekt potrawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak