Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa krewetkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 30 sztuk
papryczka chili 1 sztuka
pomidory bez skóry 4 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek ząbki 3 sztuki
oliwa
śmietanka 12-procentowa 3 łyżki
cebula czerwona 1 szklanka
masło 1 łyżka
sól
sok z cytryny 1 łyżeczka
bulion warzywny 1,5 litra
natka kolendry 1 łyżka
chleb 2 kromka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
seler naciowy 3 (łodygi)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa krewetkowa

Paprykę grillujemy w piekarniku,obieramy ze skóry i usuwamy gniazda nasienne.Kromki chleba tostujemy.Na patelni rozgrzewamy oliwę,smażymy pokrojoną w kostkę cebulę,następnie dodajemy pokrojona w kostkę paprykę pomidory i seler naciowy,bez liści.Dusimy 30 minut,doprawiamy solą i pieprzem.Wszystko przekładamy do bulionu i miksujemy wraz z tostowanym pieczywem.Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy na nie krewetki i posiekaną bardzo drobno papryczkę chilli i sok z cytryny.Smażymy 3 minutki.Wszystko wrzucamy do bulionu,dodajemy kolendrę,przeciśnięty czosnek,paprykę ostrą i śmietanę,doprawiamy solą.Zagotować i odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.06.2013 18:27
nie jadłam takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak