Sałatka z krewetek, tuńczyka i makaronu

Sałatka z krewetek, tuńczyka i makaronu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

  • tuńczyk

  • makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: półtorej szklanki nie ugotowanego makaronu, 1 łyżka soku z limonki, 10 dag osączonych krewetek z puszki, puszka osączonego tuńczyka, 3 duże jajka ugotowane na twardo, 3/4 szklanki posiekanego selera, 2 ogórki konserwowe, 1/4 szklanki pokrojonej na kawałki papryki czerwonej lub zielonej, 2 starte marchewki, 1 posiekana mała cebula, 3/4 szklanki majonezu, 1 łyżka kwaśnej śmietany, pół łyżeczki musztardy w proszku.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować makaron. Skropić sokiem z limonki. Dodać krewetki, tuńczyka, jajka, seler, ogórki, paprykę marchewki i cebulę. Wymieszać. Przygotować sos z majonezu, śmietany i musztardy w proszku. Dokładnie wymieszać z składnikami sałatki. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara40

11.05.2011 19:33
swietny pomysl, tylko skad wziac musztarde w proszku ,?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat