Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki
szynka gotowana
serek kremowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki faszerowane

SKŁADNIKI: zielone ogórki. Farsz I: 1 posiekane, ugotowane na twardo jajko, 5 dag posiekanej szynki, 2 łyżki majonezu, 1/2 łyżeczki startej cebuli. Farsz II: 5 dag kwaśnej śmietany lub 10 dag serka kremowego, 5 dag sera cheddar, 1/2 łyżeczki startej cebuli, 1/8 łyżeczki białego pieprzu.

SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować oba farsze mieszając ze sobą składniki. Ogórki przeciąć wzdłuż i wydrążyć z pestek. Wypełnić farszami. Schłodzić. Przed podaniem pokroić na mniejsze kawałki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak