Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z twarożkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag.
bułka czerstwa 1 szt.
mleko do namoczenia bułki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
ser biały 7 dag.
cebula 1/4 szt.
śmietana 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z twarożkiem

Kroki postępowania

1
Ser biały rozdrobnić widelcem,dodać śmietanę.Wymieszać.Dodać pieprz.
Krok 1 - mielone z twarożkiem foto
2
Dodać sól.Wymieszać.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w drobną kostkę.Dodać do sera.Wymieszać.Bułkę namoczyć w mleku.Do mięsa mielonego dodać jajko,odciśniętą bułkę,sól i pieprz do smaku.Wymieszać bardzo dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji.Uformować kule z mięsa.Spłaszczyć.Na środek położyć nadzienie twarożkowe.Dokładnie skleić.Uformować kotleciki.Opanierować w bułce tartej.
Krok 2 - mielone z twarożkiem foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Krok 3 - mielone z twarożkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak