Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka pieczony z camembertem, oliwkami i żółtym serem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 600 g
ser żółty 6 plastrów
oliwki czarne 15 sztuk
rosół do podlania mięsa odrobina
marynata
ocet winny 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
po 1 łyżeczce :
tymianku
gorczycy białej
ziół prowansalskich
czosnku granulowanego
Marynata do mięs klasyczna Prymat
camembert 6 z pieprzem kolorowym

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka pieczony z camembertem, oliwkami i żółtym serem

Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem. Mięso przeciąć wzdłuż (ale nie do końca), obtoczyć dokładnie w marynacie i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia do środka mięsa włożyć trzy plastry sera camembert, na nie trzy plastry sera żółtego i po obu ich stronach ułożyć oliwki (około 5 zostawić do ułożenia na wierzchu). Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć pozostałe plastry sera żółtego, pozostałe oliwki i ser camembert. Całość podlać rosołem i piec pod przykryciem 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.05.2016 22:57
brzmi ciekawie
berys18 23.12.2014 11:18
same pyszności
mufinka79 27.11.2012 18:56
pyszny kawałek mięsa :)
Joanna46 27.11.2012 18:23
Apetycznie wygląda.
AURELKA 27.11.2012 18:02
uwielbiam indyka
magdziorka6 27.11.2012 17:12
eleganckie danie
maciek7 27.11.2012 17:06
pycha
Goya 27.11.2012 17:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak