Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    3 szt
  • buraki

    4 średnie
  • kawałek włoskiej kapusty

  • biała część pora

  • kawałek selera

  • pietruszka

    1 mała szt
  • ziemniaki

    3 duże szt
  • fasola konserwowa

    0,5 puszki
  • garść wiśni

  • Garść fasolki szparagowej

  • smietana 18%

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso włożyć do wody i zagotować. Odszumować. Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler starkować na jarzynowej tarce.Kapustę i pora pokroić w paseczki.Z fasolki szparagowej odciąć końcówki i pokroić na mniejsze części.Ziemniaki pokroić w kostkę.Fasolę odsączyć z zalewy i opłukać.Wszystko oprócz ziemniaków i fasoli włożyć do mięsa i gotować do miękkości. Dodać ziemniaki, a kiedy będą miękkie wsypać wiśnie i fasolę. Chwilę pogotować i zaprawić śmietną. Dodać natkę. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:32
Dobra zupa.

SmacznaPyza

22.11.2010 15:07
już dawno nie gotowałam tej zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat