Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone mięso gotowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 1,5 kg
cebula 2 szt
pieczarki 40 dek
jajko 3 szt
tabasco 4 krople
przyprawa do potraw Kucharek
Majeranek suszony Prymat
masło 10 dek
ser żółty 20 dek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone mięso gotowane

cebulę i pieczarki pokroić i przesmażyć na tłuszczu. Mięso gotowane zmielić. Do mięsa dodać jajka, przesmażone pieczarki z cebulą. masę dobrze wyrabiamy i doprawiamy do smaku. Foremkę do zapiekania dobrze smarujemy masłem wykładamy połowę masy mięsnej i układamy plasterki sera żółtego, przykrywamy drugą połową mięsa. na wierzchu kładziemy wiórki masła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu ładnego zarumienienia, około godziny.podajemy na ciepło lub zimno do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.04.2013 11:30
takie mięsko to ja lubię.
Dorota61 06.02.2013 10:53
ooo, musi być dobre :)
Anna169Hosz 03.12.2012 08:12
Podoba mi się ten przepis.
sloneczko1 27.11.2012 11:07
dobry pomysł wart spróbowania
Marta1986 26.11.2012 20:20
super
Barbara/zuza22_85 26.11.2012 20:09
smaczne
Dorota59 26.11.2012 19:56
mięsko-palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak