Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z pulpetami w sosie z leśnych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1,5 kg
mięso mielone 1/2 kg
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
makaron 40 dek
cebula
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
jajko 2 szt
bułka tarta pikantna
śmietana 1/3 szklanki
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z pulpetami w sosie z leśnych grzybów

Tłuszcz roztopić dodać pokrojoną drobno cebulę, zeszklić. Następnie dodać grzyby (mogą być mrożone lub świeże oczyszczone)i smażymy .Mięso mielone mieszamy z jajkami i bułką tartą, doprawiamy do smaku. Bułki dajemy tyle aby dobrze się się lepiło. do smażonych grzybów dolewamy wody tyle aby były prawie przykryte, gotujemy. Z mięsa formujemy pulpety i wrzucamy do gotujących się grzybów. Gotujemy około 5 min i zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 10.12.2012 20:01
Pyszne to musi być , z grzybkami leśnymi palce lizać :-)
Anna169Hosz 29.11.2012 10:34
Pyszny domowy obiadek.
Piotr-21 26.11.2012 20:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak