Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 gram
żółty ser 100 gram
kukurydza w puszce
marchewka ugotowana 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieprz
sól
olej do smażenia
ryż 2 (ugotowany na sypko)
papryka 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczki faszerowane

Papryki rozkroić i wydrążyć środek. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso mielone podsmażyć na patelni z cebulą i resztą papryki ( z odkrojonej góry), która ja kroję do farszu. Pod koniec smażenia dodać mieszankę warzyw i ugotowany wcześniej ryż. Wszystko razem dokładnie wymieszać i chwilkę jeszcze podsmażyć. Tak przygotowany farsz wkładamy do papryk. Na wierzch posypujemy startym zółtym serem. Wkładamy do naczynie żaroodpornego wcześniej natłuszczonego oliwą. Piec w temp. 180 stopni około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 27.11.2012 08:30
uwielbiam!
Zdzisław 25.11.2012 19:03
dobre
gosia1988 25.11.2012 18:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak