Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 100 g
jajko 3 szt
koperek 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ziemniaki młode
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem

Oskrobane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Im mniejsze ziemniaczki tym ładniejszy efekt końcowy. Kroimy na połówki ewentualnie w ćwiartki.

W 3-4 łyżkach wody rozpuszczamy łyżeczkę cukru, dodajemy łyżkę octu balsamicznego i posiekany koperek. Łączymy dressing z ziemniakami.

Ugotowane na twardo jajka kroimy w grubą kostkę. Każde jajko na 8 kawałków. Delikatnie mieszamy z ziemniakami. Na wierzch kładziemy kawałki ryby i posypujemy kaparami. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.02.2013 00:15
dobra
PaniMISIOWA 25.12.2010 08:24
bardzo fajna!
iwona332 18.08.2010 00:02
super
Przemek4 20.07.2010 12:26
mniam
kakiaa 19.07.2010 15:10
Smakowicie wygląda. Uwielbiam wędzone ryby:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak