Botwinka

Botwinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    2 pęczki buraczkami
  • śmietana

    250 ml
  • woda

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinkę dokładnie myjemy, buraczki obieramy i wkładamy do wody- gotujemy do miękkości. Liście kroimy na małe kawałki. Buraczki wyjmujemy, kroimy na małe paski, razem z listkami wrzucamy do wody i gotujemy jeszcze ok 15-20 minu, zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

08.09.2011 11:15
Uwielbiam botwinkę a ten kolor rubinowy-piękny!

maryśka

06.09.2011 14:34
u8wielbiam

sundaytn

02.08.2011 21:52
pychota!

SmacznaPyza

11.09.2010 20:52
i jeszcze duuuużo zieleniny dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat