Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki buraczkami
śmietana 250 ml
woda
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Botwinkę dokładnie myjemy, buraczki obieramy i wkładamy do wody- gotujemy do miękkości. Liście kroimy na małe kawałki. Buraczki wyjmujemy, kroimy na małe paski, razem z listkami wrzucamy do wody i gotujemy jeszcze ok 15-20 minu, zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 08.09.2011 11:15
Uwielbiam botwinkę a ten kolor rubinowy-piękny!
maryśka 06.09.2011 14:34
u8wielbiam
sundaytn 02.08.2011 21:52
pychota!
SmacznaPyza 11.09.2010 20:52
i jeszcze duuuużo zieleniny dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak