Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianki Marshmallow

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka 1 opakowanie
woda 3/4 szklanka
woda 1/3 szklanka
mleko w proszku 1,5 szklanka
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pianki Marshmallow

Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl. gorącej wody.
Cukier i mleko wsypujemy do garnka i dodajemy 1/3 szkl. wody. Wstawiamy na mały ogień i rozpuszczamy. Uważamy by się nie skarmelizowało. Gdy zacznie bulgotać wyłączyć.
Do gorącej cukrowej masy dolać gorącą galaretkę i ubijać mikserem do momentu gdy masa nie stanie się puszysta jak pianka (ma trochę zgęstnieć w trakcie ubijania).
Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej folią. Folia ma być wilgotna- zmoczyć ją wodą.
Odstawić do zastygnięcia.

Kroić nożem maczanym w ciepłą wodę. Obtaczać w cukrze pudrze lub w mące ziemniaczanej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja25 25.11.2012 18:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak