Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 g
oliwa 125 ml
parmeza 300 g
pieprz 1
sól 1
cytryna 1 cząstki

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio

Polędwica lekko zamrozić, ostrym nożem do mięsa pokroić w bardzo cienki plasterki.
Mięso ułożyć warstwami w misce, zalać oliwą. Odstawić na dwie godziny. Parmezan pokroić na małe kawałki. Plasterki mięsa wyjąć z oliwy, doprawić do smaku pieprzem i solą, obłożyć je kawałkami sera, zawinąć. Podawać udekorowane cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 26.11.2012 20:48
pychotka
Habibi 25.11.2012 18:13
Zdjęcie stąd: http://pl.123rf.com/photo_4685611_carpaccio-z-wolowiny-pieprz-rucola-i-parmezanem.html
Patrycja25 25.11.2012 17:57
pyszne
mufinka79 25.11.2012 17:50
Pysznie się prezentuje :)
IwonaKa 25.11.2012 17:10
szczerze mowiąc nigdy nie miałam okazji spróbować,ale z pewnością pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak