Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po myśliwsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smale 1 łyżka
cebula 2
sól 1
pieprz 1
śmietana 12% 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżeczki
schab 5 (plaster)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po myśliwsku.

1.Mięso myjemy, osuszmy a następnie lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
2. Na patelni rozgrzewamy smalec. Podsmażamy mięso z obu stron, i przekładamy na talerz.
3. Cebule ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wsypujemy na tłuszcz po smażeniu mięsa. Posypujemy papryką, mieszamy. Podsmażamy ok. minutę. Podlewamy niewielką ilością wody. Ponownie wkładamy mięso i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę zahartowaną odrobiną sosu, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 26.11.2012 20:46
pycha
Habibi 25.11.2012 18:15
http://www.przepisy.pl/przepis/pieczony-schab-z-ziolami#szukaj/schab pieczony w piekarniku/przepisy
lukas 25.11.2012 16:38
Kocham ten przepis bardzo często go przygotowuje:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak