Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z nutką piernika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
masło 1 kostka
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
śmietana 30% 1/2 szklanki
miód 1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyzeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
jabłko kwaśne kilka dużych szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z nutką piernika

z maki , cukru pudru , 1/2 kostki masła i przyprawy piernikowej zagniatam ciasto, wykładam spód i brzegi formy ( do tarty).reszte masła topię. w miscie mieszam miód, jajka, smietanę , cynamon,imbir, dodaje wystudzone masło. na forme wykładam starte na plasterki jabłka i zalewam masą . pieke w temp 150 z termo ok 50-60 minut, na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 25.11.2012 18:17
Pyszny kawałek :-)
GOSIA18 25.11.2012 16:31
uwielbiam
angelika14 25.11.2012 15:58
świetny jabłecznik
jolanta19 25.11.2012 15:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak