Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dżem truskawkowy 4 łyżki
płatki migdałowe 100 g
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 łyzka
mleko 50 ml
masło 2 łyżki
bułka pszenna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce "

Kroki postępowania

1
Bułkę kroimy na 2 kromki
( odcinając zewnętrzną warstwę )
Tworzymy tak jakby 2 kromki chleba.

Jedną kromkę smarujemy dokładnie ( gęsto! ) dżemem.

Posypujemy płatkami migdałów.

Przykrywamy drugą kromką lekko dociskając.
Krok 1 - " Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce " foto
2
Jajko rozbełtujemy z mlekiem.

Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.

Obtaczamy tosta z 2 stron.

Pokrywamy warstwą migdałów.
Krok 2 - " Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce " foto
3
Smażymy ( na wolnym ogniu! ) na masełku.

Podajemy gorące z sosem truskawkowym lub też gałką lodów waniliowych!

Pycha!
Krok 3 - " Truskawkowe tosty w chrupiącej migdałowej skórce " foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 28.01.2013 21:51
świetny pomysł
mufinka79 25.11.2012 17:54
apetyczny tościk :)
Joanna46 25.11.2012 17:04
Ładnie.
mikrusiak 25.11.2012 15:00
fajny pomysł...:)
Noruas 25.11.2012 14:07
Wygląda naprawdę smakowicie, kiedyś spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak