Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    3 szt
  • ziemniaki

    3 średnie szt
  • natka pietruszki

  • śmietana 18 proc

  • masło naturalne

    1 łyżka
  • cukier, sól

  • woda

    1 (z kiszenia ogórków)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki i nastawić do gotowania w 1,5 litra wody. Dodać marchewkę, pietruszkę i seler starkowane na tarce jarzynowej, a pora pokrojonego w piórka. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy. gotować do miękkości. Ogórki obrać i starkować na jarzynowej tarce. Przesmażyć na maśle. dodać do zupy i wlać wodę spod ogórków. Gotować ok.10 min. Doprawić pieprzem, ew, dosolić, dodać ew. maggi i 1 łyżeczkę cukru. Zaprawić śmietaną rozrobioną z mąką. Posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:32
Dobra zupa.

Dorota53

29.07.2011 13:22
moja ulubiona

Grażyna13

23.07.2011 23:02
Robię podobną, pycha !

Kate131

30.10.2010 11:33
moja tez ulubiona

Justyna223

03.09.2010 23:55
moja ulubiona zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat