Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa miruna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miruna 1,5 kg
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 4 sztuki
olej do smażenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
przyprawa Tzatzik Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa miruna

Kroki postępowania

1
Płaty rybne dokładnie płuczemy kilkakrotnie. Następnie kroimy je na kwadraty i nacieramy rybę dokładnie solą czosnkową i pieprzem białym. Pozostawiamy na co najmniej 2 godziny.
Krok 1 - Czosnkowa miruna foto
2
Mąkę wsypujemy do naczynia dodając pieprzu czarnego. Jaja roztrzepujemy ze szczypta soli, odrobiną pieprzu czarnego i z łyżeczką przyprawy tzatzik. Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki miruny obtaczamy w mące, a następnie moczymy w jajku. Smażymy na niedużym ogniu na złoty kolor.
Krok 2 - Czosnkowa miruna foto
3
Usmażoną rybę najpierw wykładamy na papier śniadaniowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu, a następnie wykładamy na talerze.
Smacznego!
Krok 3 - Czosnkowa miruna foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 26.02.2013 00:46
pycha;>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak