Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja jajecznica z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 20 dag
jajko 2 szt
masło naturalne 1 duża łyżka
cebula 1mała szt
śmietana 1 łyżka
sól lub kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Moja jajecznica z kurkami

Grzybki przebrać, bardzo dokładnie umyć. Na patelni rozgrzać masło.Włożyć pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Podsmażyć do zwiędnięcia cebuli. włożyć kurki i i smażyć ok.10 min.( odparowania całego płynu, na patelni ma zostać tylko masło) Jajka roztrzepać z sola i śmietaną. Zalać grzyby i smażyć do ścięcia się jajek . SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:07
Wspaniała jajecznica.
BernadettaP 14.09.2011 09:51
Uwielbiam kurki, zwłaszcza z jajeczkiem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak