Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w musztardowym kremie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w musztardowym kremie

SKŁADNIKI: 45 dag piersi kurczaka pokrojonych w kostkę, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka mieszanki przypraw Alino, sól i pieprz do smaku, 1 posiekana cebula, 25 dag posiekanych pieczarek, 1 średnia posiekana czerwona papryka, 3 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżka musztardy Dijon, 1 szklanka kwaśnej śmietany, pół szklanki startego żółtego sera.

SPOSÓB WYKONANIA: : Kurczaka zbrązowić na oliwie. Dodać mieszankę przypraw Alino, sól, pieprz, cebulę, grzyby i paprykę. Smażyć przez 5 minut. Przykryć i dusić przez 10 minut. Dodać czosnek, kwaśną śmietanę i musztardę. Dobrze wymieszać i mocno pogrzać, ale nie zagotowywać. Podawać z ryżem lub makaronem i posypane serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak