Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber króliczy 50 dag
prawdziwki 2 kapelusze
cebula 1/3
masło 1 łyżka
bulion 60 ml
sól do smaku
papryczki jalapeno mielone do smaku
olej do smażenia
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym

Kroki postępowania

1
Kapelusze zalewamy letnią wodą. Moczymy kilka godzin.
Krok 1 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
2
Z combra króliczego wykrajamy mięso. Kroimy je w plasterki grubości około 1 cm. Rozbijamy palcami i przyprawiamy solą oraz papryką suszoną jalapeno.
Krok 2 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
3
Patelnię grillową smarujemy olejem. Mocno rozgrzewamy i układamy polędwiczki z królika.
Krok 3 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
4
Smażymy kilka minut z każdej strony do zarumienienia.
Krok 4 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
5
Na zwykłej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy po czym wrzucamy pokrojone kapelusze. Całość smażymy kilka dobrych minut, aż cebulka zmięknie.
Krok 5 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
6
Do wysokiej miarki wlewamy bulion (ja użyłem ugotowanego na kościach króliczych).
Krok 6 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
7
Dodajemy cebulkę wraz z kawałkami kapeluszy prawdziwków.
Krok 7 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
8
Miksujemy blenderem na krem.
Krok 8 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
9
Doprawiamy do smaku sosem sojowym.
Krok 9 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto
10
Grillowane comberki polewamy tak przygotowanym sosem. Podałem z grillowanymi ziemniaczkami uprzednio ugotowanymi w mundurkach.
Krok 10 - Grillowany comber króliczy z sosem prawdziwkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.12.2012 17:26
to szybko Ci rosną te moje średnio rok chowane
IZABELA29 03.12.2012 08:19
tak z 6 miesięcy
ben-ka 02.12.2012 22:36
królikożercy!!!:)
pacpaw 02.12.2012 11:16
@Iza jak długo je chowasz do uboju?
IZABELA29 02.12.2012 10:19
u mnie już młode się urodziły ...będzie co jeść ,,ale wstrętna jestem ha ha ,
ben-ka 01.12.2012 18:17
O! następnego króliczka zjadł:( jak tak dalej pójdzie,to ta rasa będzie zagrożona - nie lepiej go było pogłaskać???
IKrakowianka 27.11.2012 20:10
rewelacja
MAR3STA 25.11.2012 21:40
kolejna pychota, mniam
Mysiunia 25.11.2012 10:47
wykwintny obiadek :)
octo 24.11.2012 23:28
ekstra
wojtek5 24.11.2012 23:24
swietnie wyglada
Beatris 24.11.2012 22:59
Królicze mięsko i grzybowy "król"... marzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak