Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba a la pizza

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
chorizo
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba a la pizza

SKŁADNIKI: 4 średnie filety z okonia morskiego, sól i pieprz do smaku, 12 dag chorizo w plasterkach, 3 średnie pomidory pokrojone w plasterki, 12 dag żółtego sera w plasterkach, 3 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżka oregano, 2 łyżki rozpuszczonego masła, 1 posiekany pęczek natki pietruszki, pół szklanki wytrawnego wina.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety posypać solą i pieprzem. Układać na nich chorizo, pomidory, ser, czosnek i oregano. Skropić masłem i grillować lub piec przez 15 minut. W czasie pieczenia skrapiać winem. Po upieczeniu rybę podać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 13.06.2012 10:07
ciekawy pomysł na rybkę
Anna146 23.05.2011 07:18
co to jest chorizo?
ewelinapac 24.10.2010 10:46
wygląda apetycznie
joasja 31.08.2010 07:35
wygląda zachęcająco
buksiak12 27.08.2010 12:16
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:21
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:46
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak