Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z ciecierzycą i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca
boczek wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z ciecierzycą i boczkiem

SKŁADNIKI: 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy, sól i pieprz do smaku, 2 łyżki oliwy, 1 średnia cebula posiekana, 2 posiekane ząbki czosnku, 1 średnia posiekana papryczka Jalapeno, 1 łyżeczka kuminu, 2 szklanki bulionu z kurczaka, 12 dag posiekanego wędzonego boczku, 2 rozbełtane duże jajka, porcja kruchego ciasta.

SPOSÓB WYKONANIA: Smażyć cebulę z boczkiem przez 3 minuty, Dodać czosnek, Jalapeno, kumin, sól i pieprz. Smażyć przez 4 minuty. Dodać bulion i ciecierzycę. Gotować przez 5 minut. Wyłożyć na upieczony spód do tarty. Polać rozbełtanymi jajkami. Piec dalej 25 minut aż jajka sie zetną i nabiorą złotobrązowego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak