Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z orzechami włoskimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 2 garść
miks sałat 1 opakowanie
cebula czerwona 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 15 sztuk
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
ocet balsamiczny
rozmaryn świeży
orzechy włoskie 1 garść
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z orzechami włoskimi

Umytą sałatę i rucolę umieszczamy w misce, dodajemy pomidorki pokrojone w połóweczki, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w cieniutkie plastry. Dodajemy 8 lici posiekanej bazylii i maleńką gałązkę rozmarynu. Całość przyprawiamy oliwą, przyprawami i octem balsamicznym. Dodajemy garść siekanych orzechów włoskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.11.2012 18:55
dobry dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak