Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki leśne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 4 mini
kiełbasa z dzika 1/2 kiełbaski
grzyby suszone 1 kawałek
ser camembert 15 dag
ser pleśniowy typu gorgonzola 5 dag
masło do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki leśne

Kawałki grzyba suszonego zalewamy letnią wodą. Gdy napęcznieje kroimy na mini mniejsze części. Mini bagietki przekrajamy na pół (jak mamy normalną bagietkę to kanapki skracamy). Smarujemy masłem. Układamy pokrojone grzybki suszone, kawałki suchej kiełbasy z dzika. Dodajemy kawałki sera camembert przełożone kawałkami sera pleśniowego. Tak przygotowane kanapki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy kilka minut do zarumienienia grzanek. Podajemy z keczupem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 04.02.2013 08:02
na pewno bardzo smaczne
caralajna 13.12.2012 09:04
podobają mi się te grzanki
hahanka 02.12.2012 20:57
smacznie się zapowiadają
Malinka 26.11.2012 19:26
Bardzo smakowita propozycja!!!
babajaga1969 24.11.2012 19:44
ale to musi smakować - pycha
Mariposas 24.11.2012 19:33
wyglądają apetycznie
Patrycja25 24.11.2012 17:50
pycha
Zdzisław 24.11.2012 17:46
i z dzika kiełbasa,czasem kupuje z "darz bór", mają dobre
pajbek 24.11.2012 17:39
Coś nowego, podoba mi się ten przepis.
Adamorek 24.11.2012 16:50
takie jesienne
Krakowianka 24.11.2012 16:41
fajny przepis
daria2911 24.11.2012 16:38
pycha
cukiereczek 24.11.2012 16:36
apetyczne
malaczarna23 24.11.2012 16:20
każdy lubi:)
Piotr-21 24.11.2012 16:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak