Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintna szarlotka z bezą
Kroki postępowania
Śmietankę podgrzewamy i zalewamy nią pokruszoną w misce czekoladę. Dokładnie mieszamy co chwilę aż masa będzie gładka. Gdy ostygnie polewamy bezę.
masło | 200 g |
mąka pszenna | 1/2 kg |
cukier puder | 2 szkl. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 3 szt. |
śmietana | 3 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 szt. |
jabłka | 1,5 kg |
cukier trzcinowy | 7 łyżek |
cynamon | 1 łyżeczka |
białko | 3 szt. |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
gorzka czekolada | 100 g |
śmietana kremówka | 60 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: