Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka żurawinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 9 kubków
cytryna 3 sztuki
wódka 0,7 litra
cukier 3 szklani
spirytus 0,7
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka żurawinowa

żurawiny mielimy przzez maszynkę do słoika , wyciskamy sok z cytryny i zalewamy je spirytusem na okres 10 dni.
Następnine oddzielamy za pomocą durszlaka wyłożonego gazą żurawinę od alkoholu. żurawinę wyciskamy. Dodajemy alkohol-wódkę. W ciepłej Wodzie rozpuszczamy cukier. Wlewamy powstałą nalewkę. Odstawiamy na okres około 3 miesięcy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gotuj z Misiem 23.11.2012 09:41
Jak coś ma w składzie żrurawinę, spirytus i wódkę, to musi być dobre :)
Beata61 22.11.2012 21:46
lubię nalewki,a żurawinowej jeszcze nigdy nie piłam :)
eMMe 22.11.2012 20:54
fajna nalewka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak