Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem fasolkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
brokuł (różyczki) 1 szklanka
por 2 cm
olej 1 łyżka
bazylia świeża do smaku
sól do smaku
biała fasola 1/2 puszka
jabłko 1 duże
indyk 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem fasolkowy

Przykład pysznego dania dla Maluszków.
Bazowałam na przepisie z mojej ulubionej książki "Zdrowa Kuchnia dla Maluchów".
Porcja odpowiada ilości gotowego dania w dużym słoiczku (np. BoboVity)
To danie nadaje się do zamrożenia.

Warzywa i jabłko ugotuj na parze (brokuł dodaj na koniec - wymaga najmniej gotowania).
Mięso oczyść i ugotuj na wywarze z warzyw.

Całość odcedź, odłóż brokuły. Wszystko (poza brokułami) wymieszaj i zmiksuj. Dodaj zioła i przyprawy. Brokuły rozgnieć widelcem i dodaj do kremu.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 22.11.2012 21:38
ciekawe przepis, jeszcze nie sprobowałam ten przepis
anemon 22.11.2012 21:13
Podoba mi sie Twój pomysł, dodałabym trochę przypraw i zastosowała jako "smarowidło" do pieczywa, ale tylko dla dorosłych. Małemu dziecku bym nie podawała ze względu na fasolę z puszki albo bym zamieniła puszkę na fasolę samodzielnie ugotowaną.
jasiek 22.11.2012 20:59
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak