Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielki gar sosu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 2 kg
papryka 3 kg
cebula 2,5 kg
koncentrat pomidorowy 5 łyzek
sól do smaku
pieprz do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej 3 szklanki
ocet 7,5 łyżki
woda 2,5 szklanki
cukier 10 łyżek
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielki gar sosu

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podduszamy na patelni z olejem . Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę przekrajamy, usuwamy ziarna nasienne i płuczemy. Następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka razem z papryką.
Krok 1 - Wielki gar sosu foto
2
dodajemy podduszoną cebulę,
Krok 2 - Wielki gar sosu foto
3
po kolei dodaje wymienione składniki w przepisie i wszystko ze sobą gotujemy przez 30-40 minut. Doprawiamy do smaku ziołami, przyprawami. Sos podajemy do makaronu. Mozemy go goracy przełożyć do słoiczków i szczelnie zakręcić i mieć jako sałatkę na zimę.
Krok 3 - Wielki gar sosu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.11.2012 12:07
a kiedy i po co dodać ocet? i jaki - spirytusowy czy winny?
Botwinka 22.11.2012 19:34
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak