Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Argentyńskie szaszłyki z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczaka
papryka
cebula
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Argentyńskie szaszłyki z kurczaka

SKŁADNIKI:patyczki bambusowe, pół szklanki oleju, pół łyżeczki świeżego oregano, pół zielonej papryki pokrojonej w kostkę, pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę, sól, 4 piersi z kurczaka, pieprz, 2 cebule pokrojone w ósemki, 1 łyżeczka papryki, 1 szklanka wiśniowych pomidorów, 3 posiekane ząbki czosnku.

SPOSÓB WYKONANIA: Patyczki moczyć przez godzinę. Wymieszać olej, czosnek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Dodać pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Marynować. Na patyczki nadziewać naprzemiennie kurczaka, cebulę, papryki i pomidory. Grillować przez 15 - 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 26.07.2011 11:11
Smakują mi takie połączenia!
ilka_86 09.06.2011 16:05
pyszniutkie muszą być:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak