Pudding z kukurydzy, serrano, cebuli i sera

Pudding z kukurydzy, serrano, cebuli i sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

  • cebula

  • żółty ser

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: : 4 łyżki masła, 2 x 45 dag opakowania mrożonej kukurydzy. 1 szklanka mleka 3,2%, 2 szklanki drobno posiekanej cebuli, 6 posiekanych dymek, 1 łyżka posiekanej papryczki serrano bez pestek, 4 duże jajka, 1 łyżka mąki, 3 łyżeczki soli, pół łyżeczki mielonego pieprzu, 1 i pół szklanki

SPOSÓB WYKONANIA: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Tłuszczem wysmarować naczynie żaroodporne. Rozpuścić 2 łyżki masła. Wsypać kukurydze i dusić ją przez 5 minut. Dodać mleko. Przykryć i gotować na małym ogniu do miękkości czyli ok. 5 minut. Zmiksować na puree. Rozgrzać pozostałe dwie łyżki masła. Włożyć cebule oraz papryczkę. Smażyć ok. 4 minut. Dodać do puree z kukurydzy. Wymieszać jajka, mąkę, sól oraz pieprz. Dodać szklankę sera. Wymieszać z masą kukurydzianą. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Posypać pozostałym serem i piec 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

11.09.2010 10:04
nigdy nie jadłam czegoś takiego muszę sprubowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat