Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z kukurydzy, serrano, cebuli i sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza
cebula
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z kukurydzy, serrano, cebuli i sera

SKŁADNIKI: : 4 łyżki masła, 2 x 45 dag opakowania mrożonej kukurydzy. 1 szklanka mleka 3,2%, 2 szklanki drobno posiekanej cebuli, 6 posiekanych dymek, 1 łyżka posiekanej papryczki serrano bez pestek, 4 duże jajka, 1 łyżka mąki, 3 łyżeczki soli, pół łyżeczki mielonego pieprzu, 1 i pół szklanki

SPOSÓB WYKONANIA: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Tłuszczem wysmarować naczynie żaroodporne. Rozpuścić 2 łyżki masła. Wsypać kukurydze i dusić ją przez 5 minut. Dodać mleko. Przykryć i gotować na małym ogniu do miękkości czyli ok. 5 minut. Zmiksować na puree. Rozgrzać pozostałe dwie łyżki masła. Włożyć cebule oraz papryczkę. Smażyć ok. 4 minut. Dodać do puree z kukurydzy. Wymieszać jajka, mąkę, sól oraz pieprz. Dodać szklankę sera. Wymieszać z masą kukurydzianą. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Posypać pozostałym serem i piec 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 11.09.2010 10:04
nigdy nie jadłam czegoś takiego muszę sprubowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak