Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wyśmienite racuchy drożdżowe z jabłkiem lub cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
jabłka 5 sztuk
jaja 2 sztuki
mleko 1,5 szklanki
drożdże 3 dkg
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: wyśmienite racuchy drożdżowe z jabłkiem lub cukinią

Ja do racuchów dodaję jabłka, ale równie dobrze można dodać cukinię.
1. Drożdże rozetrzeć z cukrem i letnim mlekiem. Dodać mąkę, jaja, cukier waniliowy. Wymieszać i przykryć czystą ściereczką. Zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (na około 20 minut).
2. Umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce jabłka. Wymieszać wyrośnięte ciasto z jabłkami. Smażyć na średnim ogniu. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 22.11.2012 19:01
a na jakim tłuszczu smażysz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak