Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptysiowy groszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 6 łyżek
jajko 4 szt
woda 1 szklanka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ptysiowy groszek

wodę zagotować z masłem dodać mąkę i mocno mieszać drewnianą łyżką. Ciągle mieszać, podgrzewać aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka, ostudzić.Chłodne ciasto utrzeć z jajkami i szczyptą soli. Ciast przełożyć tuby dekoratora i wyciskać malutkie kuleczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę wstawić do nagrzanego bo 180 stopni piekarnika. Piec do zarumienienia około 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 08.12.2013 13:19
super dodatek do zupki krem
treonina 11.02.2013 21:21
zawsze się zastanawiałam jak to się robi :-) dzięki a przepis!
fotoviderek 24.01.2013 21:36
Wyśmienity pomysł. Lubię takie rzeczy :)
kasiek 19.01.2013 22:12
ciekawe to
MAR3STA 12.12.2012 18:11
fajny do zupek
pycia9 24.11.2012 22:14
pyszności
gosia56 23.11.2012 14:43
super.
babajaga1969 21.11.2012 21:11
ptyśki piekłam, a groszek jest super:))
jozefinach 21.11.2012 19:23
Nigdy nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak