Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podpiekana papryka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 6 łyżek
czosnek 1 ząbek
bazylia 1 łyżka
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: podpiekana papryka

nagrzewamy piekarnik do temp 220* układam całe papryki z gniazdem i ogonkiem gdy zmiękną przekładać na druga stronę i tak kilka razy gdy zaczną pękać wyjąć i wkładamy do plastikowego woreczka aby wystygła po ostudzeniu przecinamy i wyjmujemy gniazdo nasienne wkładamy do słoiczków i zalewamy gorącą oliwą wymieszamy z ziołami i czosnkiem i przechowujemy w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 18.02.2012 08:07
lubię
KasiaK90 04.11.2011 06:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak