Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebabowe, małe pizzerinki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
pierś z kurczaka podwujna
kapusta pekińska 1 kg
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 1 sztuka
sos czosnkowy do smaku
drożdże 10 dag
jajko 6 sztuk
mąka 1 kg
papryka czerwona 3/4 słoiczka
ogórki kiszone 1 słoik
mleko 2 szklanki
margaryna w kostce 125 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli 2 papryczki
kolendra 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kebabowe, małe pizzerinki

pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w paski, potem w kostkę. Obtaczamy mięso ww przyprawie kebab-gyros. Zostawiamy tak ja na godzinę. W tym czasie odcedzamy kukurydze i fasolę. Mięso smażymy na oleju. Kapustę siekamy.Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i posiekaną drobniutko papyrkę chilli. oraz cebulę pokrojona takze w kostkę.paprykę oraz ogórki kroimy w kostkę. dodajemy do reszty. dodajemy kapustę pekińską.
Dodajemy sos czosnkowy. wszytsko mieszamy. Sos - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/156609/sos-czosnkowy-dianixa.html
Ciasto: margaryna, szczypta soli, mleko, mąka, drożdze żółtka jaj.

Z mleka i drożdzy robimy roczyn i dodajemy do reszty składników i posiekanej nożem magraryny. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3o minut.

wrośnięte ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka. Na każdy z nich wykładamy farsz i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.01.2013 20:47
uwielbiam je, bardzo podzielne i pyszne
AURELKA 24.11.2012 19:59
uwielbiam
Lemon 21.11.2012 18:04
pycha
ziutula
ziutula 21.11.2012 17:42
ale lubię takie smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak