Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakieweczki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto: 20 dag mąki
2 łyżki gorącej wody
sól
2 czuszki
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
olej 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt.
ser owczy 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sakieweczki z serem

Mąkę wymieszać z solą, dolewać powoli olej i gorącą wodę ubijając trzepaczką lub mikserem; wyrobić. Kulę ciasta włożyć do woreczka foliowego i odłożyć. Odłożyć część szczypiorku, resztę posiekać. Posiekany szczypiorek, natkę, ser, żółtka i czuszkę utrzeć mikserem; doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować wyciąć krążki o średnicy 10 cm. Nakładać nadzienie i uformować sakieweczki dobrze ściskając pośrodku. Smażyć w głębokim oleju, aż będą złociste. Osączyć na bibule. Każdą sakieweczkę przewiązać długim szczypiorkiem, zanurzonym przedtem w gorącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna117
Joanna117 11.09.2010 23:07
to będzie dobre
Kate131 31.07.2010 09:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak