Sakieweczki z serem

Sakieweczki z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto: 20 dag mąki

  • 2 łyżki gorącej wody

  • sól

  • 2 czuszki

  • pęczek szczypiorku

  • sól, pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • żółtka

    2 szt.
  • ser owczy

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą, dolewać powoli olej i gorącą wodę ubijając trzepaczką lub mikserem; wyrobić. Kulę ciasta włożyć do woreczka foliowego i odłożyć. Odłożyć część szczypiorku, resztę posiekać. Posiekany szczypiorek, natkę, ser, żółtka i czuszkę utrzeć mikserem; doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować wyciąć krążki o średnicy 10 cm. Nakładać nadzienie i uformować sakieweczki dobrze ściskając pośrodku. Smażyć w głębokim oleju, aż będą złociste. Osączyć na bibule. Każdą sakieweczkę przewiązać długim szczypiorkiem, zanurzonym przedtem w gorącej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna117

11.09.2010 23:07
to będzie dobre

Kate131

31.07.2010 09:47
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat