Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona makrela z dipem pomarańczowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela 2 szt
pomarańcza 1 szt
kolendra
pietruszka zielona
miód
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona makrela z dipem pomarańczowym

Makrele świeżą myjemy osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku . Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 190 stopniach z termoobiegiem. Pomarańcza dobrze myjemy obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy sok z połowy limonki ,odrobinę miodu sól pieprz do smaku. Mieszamy. Dodajemy pokrojoną kolendrę i pietruszkę . Upieczona makrele podajemy z dipem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 29.04.2016 19:19
Interesujący pomysł.
Pajecznik 21.11.2012 14:32
Do wypróbowania.
agaK. 21.11.2012 13:07
ten dip pomarańczowy mnie zaciekawił.
Joanna46 21.11.2012 12:18
Pewnie musi mieć ciekawy smak.
Ola1984 21.11.2012 10:43
Uwielbiam takie rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak