Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bananowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 szt
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanki
olej 2/5 szklanki
banan 2 szt
kwaśna śmietana 3 łyżki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bananowa

Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Miksując dodajemy powoli olej, pokrojone w cząstki banany i śmietanę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę o wymiarach ok. 10x30 i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190*C ok 50 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.04.2013 18:06
smaczna taka baba
Magula 21.11.2012 13:25
lubie babke bananowa
Magula 21.11.2012 13:25
lubie babke bananowa
MartaKarasia90 21.11.2012 10:14
pyszności ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak