Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczany szaszłyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
cebula biała 4
boczek wędzony 30 dkg
olej 1/2 szklanki
majeranek łyżka
koper świeży
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczany szaszłyk

ziemniaki umyć,włożyć do wrzącej lekko osolonej wody i gotować ok.5 min.odcedzić i obrać.cebulę pokroić w dość grube krążki,boczek-w plasterki.ziemniaki i cebulę posmarować olejem.na szpadki nadziewać na przemian przygotowane produkty,po czym doprawić przyprawami.po upieczeniu posypać koperkiem.podawać z sosem serowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak