Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kilograma filetów rybnych
filiżanka posiekanej cebuli
pół filiżanki posiekanej natki pietruszki
pół bułki (wrocławskiej)
4 łyżki masła
łyżka mąki
filiżanka mleka
3 łyżki utartego żółtego sera
sól, pieprz
sos tabasco
Sos: łyżka posiekanej cebuli
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
łyżka oliwy
żółtko jajek
parę kropel soku z cytryny
rosół z ryby
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z ryby

Rybę ugotować z cebulą, natką, przyprawami. Ugotowaną - zemleć z cebulą, natką i namoczoną w mleku bułką (bez skórki). Ubić pianę z białek, dodać mąkę, żółtka i ser; wymieszać z rybą. Zapiec w dobrze wysmarowanej masłem formie budyniowej. Sos przygotować tuż przed podaniem budyniu. Cebulę i natkę udusić na oliwie. Mąkę wymieszać z żółtkiem i sokiem z cytryny, dodać do cebuli. Gotować na małym ogniu dodając rosół z ryby i cišgle mieszajšc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 28.12.2010 09:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak