Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z nutą tymianku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 400 gr
marchewka 1 sztuka
tymianek 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
olej
mąka 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki
sól
pieprz
ogórek kiszony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z nutą tymianku

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na kawałki.Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso.
Krok 1 - Gulasz wołowy z nutą tymianku foto
2
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy,dość długo tak by cebula się zarumieniła.
Krok 2 - Gulasz wołowy z nutą tymianku foto
3
Następnie dodajemy tymianek trochę soli i pieprzu.
Krok 3 - Gulasz wołowy z nutą tymianku foto
4
Podawać z kaszą lub ziemniakami:)
Krok 4 - Gulasz wołowy z nutą tymianku foto
5
Dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę i kiszonego ogórka przekrojonego na pół.Przykrywamy pokrywka i dusimy do miękkości mięsa.Około 45 minut.
Krok 5 - Gulasz wołowy z nutą tymianku foto
6
Mleko rozrobi z mąką wlać do gulaszu dusić 5 minut bez przykrycia.
Krok 6 - Gulasz wołowy z nutą tymianku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 20.11.2012 23:02
smaczny
Sylwia56
Sylwia56 20.11.2012 22:02
pycha
treonina 20.11.2012 19:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak