Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wegetariański warkocz francuski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
kukurydza 1/3 puszki
cebula 1/2 sztuki
pieczarki 150 g
żółty ser 70 g
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: wegetariański warkocz francuski

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, dorzucamy pieczarki pocięte w kostkę. Smażymy chwilę. Gotowe ciasto francuskie rozwijamy, nacinamy 2 przeciwne boki, na środek kładziemy pieczarki, posypujemy je kukurydzą odsączoną z zalewy, na wierzch kładziemy starty żółty ser. Zawijamy ciasto na zmianę z każdego boku tworząc warkocz. Całość smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180'C na pół godziny. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 28.11.2012 17:21
fajny przepis i świetnie się prezentuje :)
Joanna46 20.11.2012 21:28
Fajny przepis.
treonina 20.11.2012 19:53
ślicznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak