Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
W tym przepisie można użyć jakiekolwiek bakalie np. orzechy włoskie, ananas, morele, na co tylko mamy ochotę.
mąka pszenna | 1 i 1/3 szkl |
cukier | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 i 1/2 łyżeczki |
cynamon Prymat | 2 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Ziele angielskie mielone Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
olej | 2/3 szkl |
jaja | 4 szt |
migdały posiekane | 1 garść |
rodzynki | 1 garść |
marchew tarta | 2 szkl |
serek kremowy śmietankowy | 300 g |
cukier puder | 1 szkl |
goździki mielone | 1/2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: